Verslag zwemmarathon 2015

Als dan de deur naar het zwembad open gaat, de opzwepende muziek ineens een paar decibel luider in je oren klinken, het geroezemoes ineens gepraat en gelach wordt en de lichte geur van chloor je neus vult, dan weet je het weer: de Zwemmarathon ten behoeve van de RoParun is weer begonnen!

DSCF6836-2

Enkele maanden aan voorbereidingen en regelen zijn eraan vooraf gegaan. Enkele maanden aan proberen teams die vorig jaar meededen zo “gek” te krijgen dat ze weer mee zouden gaan doen, en ook actief zoeken naar nieuwe teams. Enkele maanden aan spullen verzamelen, halen en opzoeken, en enkele maanden aan vergaderingen, app-jes en mailtjes  over en weer, maar vooral enkele maanden aan lol en gezelligheid in het organiseren van een dergelijk geweldig evenement!

Na jaren niet te zijn gelukt, kregen we 2 dagen voor de start ineens een mailtje van Inge de Bruijn. Ze vond het leuk om te komen en wilde graag het startschot geven! Wij hadden de Burgemeester van Barendrecht, dhr. van Belzen, al geregeld, dus nu hadden we een mooi duo om dit evenement te starten. Om exact 19:00 uur is het startschot gegeven en is de 4e editie van de Zwemmarathon van start gegaan.

Evenals voorgaande jaren hadden we 7 teams die meededen. En het is prachtig om te zien met welk enthousiasme, inzet, doorzettingsvermogen en, ondanks het feit dat het echt een heel zwaar evenement is, goed humeur en geweldige sfeer dit evenement, zelfs tot diep in de nacht en vroeg in de ochtend, doorgaat! Met heerlijke muziek (bedankt Tivo Events!!!), goede sfeer en allemaal zeer gemotiveerde en sportieve mensen is het ook dit jaar een prachtig evenement geworden.

In totaal is er 7045,46 euro opgehaald voor de RoParun! Een bijzonder mooi bedrag! En dat is allemaal te danken aan de deelnemende teams van deze editie van de Zwemmarathon! Namens de organisatie danken wij dan ook ALLE deelnemers van dit jaar en hopen we natuurlijk dat jullie allemaal volgend jaar weer mee kunnen doen!

Wij danken ook Burgemeester van Belzen van Barendrecht, die toch ieder jaar weer aanwezig is om een mooie speech te geven en dit evenement te starten. Ook danken wij Inge de Bruijn, omdat zij toch wat extra’s brengt en mensen toch nog beter kan motiveren! En natuurlijk Arjen Littooij, directeur VRR, die namens de organisatie heeft toegezegd het inschrijfgeld voor deelname aan de RoParun voor de drie deelnemende teams voor volgend jaar WEER te vergoeden! En wij danken natuurlijk ALLE sponsors, die op allerlei manieren dit evenement hebben gesponsord (hetzij met geld, hetzij met goederen, hetzij met diensten!). Namens de organisatie: BEDANKT!

Na een afsluitende speech van Arjen Littooij en het uitdelen van de prijzen voor “meeste baantjes gezwommen” en “hoogste sponsoropbrengst” (Beiden gewonnen door het ROC zwemteam van de AZRR!), stroomt dan langzaam het zwembad leeg om een uurtje of half 8 zondagochtend. Stemmen worden geroezemoes, geroezemoes wordt stilte en de rust keert weer terug in het bad. De golfjes worden rimpeltjes in het water, tot ook die vervagen en het spiegelende oppervlak de zondagochtendrust mooi reflecteert. De vermoeidheid is intens, maar de euforie van een geslaagd evenement voert nog steeds de boventoon. Op naar volgend jaar, de 5e editie! Wij hebben er alweer zin in… Tot de 16e januari 2016!

Dit bericht is geplaatst in Actie 2015 met de tags , . Bookmark de permalink.