Verslag van de RopaRun 2016

Dit jaar hadden we weer hele gezellige en sportieve mensen in team 115 Ambulanceteam Rotterdam-Rijnmond. De voorbereidingen voor dit grote evenement gaan eigenlijk een heel jaar door, dus een heel jaar lang doet iedereen zijn uiterste best om geld in te zamelen voor het goede doel; “Voeg leven toe aan dagen, waar geen dagen meer toegevoegd kunnen worden aan het leven”.

Foto: Foto: Foto:

Wij hebben op verschillende manieren geld opgehaald, zoals:

– De schollenbosloop Capelle aan den IJssel

– Collecteren bij de AH in Rotterdam

– Lentemarkt in Vlaardingen

– Zwemmarathon in het Inge de Bruin zwembad, in Barendrecht.

Bij deze sponsoracties hebben de leden van ons team zich vrijwillig ingezet voor de Roparun. Ook werken we op deze manier tegelijk aan een goed teamverband en teamwork. We hebben als voorbereiding op de Roparun 2016 verschillende vergaderingen gehad, om met elkaar alle belangrijke punten te bespreken en ieders mening te horen en samen besluiten te nemen. Ook werd iedere keer een update gegeven van de financiële status en werd gekeken welke materialen we nog moesten hebben en werden de taken verdeeld. Dit om ervoor te zorgen dat iedereen op de hoogte was en het eens was met de gang van zaken. En ook is het wel fijn om elkaar vaker te zien dan alleen op de Roparun, omdat je toch een persoonlijkere band met iedereen hebt dan alleen deelnemers van de estafetteloop van Parijs naar Rotterdam.

Foto: Foto: Foto:

De Roparun 2016 was dit jaar de 25e editie, dus wel met meer aandacht dit jaar vanwege het jubileum. De Roparun wordt ieder jaar gehouden in het pinksterweekend, wat dit jaar was van 14 t/m 16 mei. Wij hebben als team besloten om op vrijdag 13 mei al naar Parijs te gaan en daar te overnachten, om zo de drukte op de weg voor te zijn en wat energie te sparen. Dit hebben we gedaan met een groep van 17 personen, terwijl de overige 8 wel op zaterdagochtend vroeg zijn vertrokken. Op vrijdag middag 13 mei moesten alle spullen van alle deelnemers vóór 17.00 uur op de brugwachter zijn. Dit vanwege het inladen van de spullen en controleren of alles aanwezig was. Een aantal teamleden hebben hierbij geholpen. We gingen op weg met de kwartiermakers vrachtwagen, de camper van de teamleiding en catering en 1 lopersbus à 9 personen. Vanaf 17.00 uur zijn wij met de 17 personen die gingen overnachten in Parijs vertrokken.

Foto: Foto: Foto:

Het eerste stukje verliep voorspoedig en we kwamen ook andere teams tegen op de weg die al onderweg waren. Helaas hebben we vanaf de ring van Antwerpen een aantal uur vast gestaan of reden we erg langzaam. Daar waar je normaal ongeveer 5 uur over de rit van Rotterdam naar Parijs doet, hebben wij er in totaal 8 uur over gedaan! Gelukkig hadden we genoeg eten en drinken meegenomen en aan de gezelligheid ontbrak het ook niet; de sfeer was al goed! Na een kleine tussenstop bij een tankstation in Frankrijk, waar we allemaal even een plaspauze konden houden en een lekker bakje koffie, thee of chocomelk konden kopen, kwamen we eindelijk rond 01.00 uur aan bij het hotel. Het was daar heel druk en we hadden gelukkig nog de laatste plekken op de parkeerplaats. Met een lange rij voor de balie van het hotel werden we naar de kamers gebracht. We hadden onderweg al ongeveer groepjes gemaakt voor de kamerindeling, om zo sneller naar de kamers te kunnen gaan. Het waren mooie, nette kamers met bedden en een badkamer. Iedereen was wel uitgeput en we zijn vrijwel gelijk gaan slapen, want om 08.00 ging onze wekker weer, we wilden om 09.00 op het startterrein zijn.

Foto: Foto: Foto:

Na nog even alle wagens volgetankt te hebben kwamen we met het gehele team tegelijk aan op het startterrein. Er was tijd om het terrein te verkennen, de tenten en zitplaatsen op te zetten, bij te kletsen en strategieën te bespreken. Verder konden we niet meer doen dan wachten tot het tijd was om naar de start te gaan. De fietsen werden gereed gemaakt met teamnummer en de lopersbusjes werden gereed gemaakt door middel van elektronische apparatuur voor navigatie, muziek en voldoende eten en drinken. We hebben de eerste keer gezamenlijk gegeten, want dit zou weleens de enige keer kunnen zijn tijdens de Roparun, dus dit was een gezellige maaltijd met z’n allen!

Foto: Foto: Foto:

Om 13.40 uur was onze starttijd. We gingen met allemaal naar de start om het team dat zou starten aan te moedigen. Dit was het moment waarop de Roparun voor ons echt begon! Met het tweede team zijn we naar de vliegende wissel gereden. De kwartiermakers en catering ging naar de eerste post om daar team 1 op te vangen en de post op te zetten. Om en om wisselden team 1 en 2 elkaar af, op de post stond ons bestelde eten klaar, en was er ruimte en tijd om even wat te rusten en te slapen, voor een uurtje of wat….

Foto: Foto: Foto:

Helaas werkte het weer ook niet al te goed mee en was het ‘s nachts behoorlijk koud. Temperaturen van rond het vriespunt, VEEL lagen kleren over elkaar aan en het dan nog koud hebben: het was best een beetje afzien! Op zondag ochtend kwamen we aan in Bertrie. Hier waren we met heel de groep bij elkaar, genietend van feestmuziek, dansend en een broodje rookworst in je hand. Heerlijk even genieten, om vervolgens weer verder te gaan met ons avontuur. Op zondag avond kwamen we met z’n allen aan in Zéle. Ook dit was een hele happening, we probeerden met de gehele groep door Zéle heen te rennen, toegejuicht door bewoners en het was prachtig aangekleed. In één woord: GEWELDIG!!! Op maandag ochtend vroeg kwamen we weer samen in Ossendrecht, de eerste stop op Nederlandse bodem. We hebben samen een rondje door Ossendrecht gedaan, waar de straten versierd waren en er ook mensen buiten stonden om ons nog succes te wensen voor het laatste stukje. Hier was het iets rustiger geworden, omdat wij hier rond 6.00 – 6.30 uur in de ochtend doorheen kwamen. Na nog een vliegende wissel in Halsteren, waren we klaar voor het laatste stukje vanaf Dintelmond. Alle lopers en fietsers en masseurs gingen op de fiets. De busjes, kwartiermakers bus en camper mochten vanaf hier niet meer op de route mee. Zij zijn al terug naar de brugwachter gegaan en hebben alle spullen terug opgeruimd en de bussen schoongemaakt. Na lang wachten konden we naar de Coolsingel om onze kanjers te gaan onthalen en met team 115 de finishstreep te passeren. Het was heel druk op de Coolsingel en wat een sfeer! Vrienden en familie stonden op ons te wachten met bloemen en felicitaties. Na ongeveer 48 uur hebben we een afstand afgelegd van Parijs naar Rotterdam, lopend en fietsend in estafettevorm met weinig slaap en onregelmatig eten. We waren allemaal moe maar voldaan; wat hebben wij een topweekend gehad met z’n allen. Na nog even op de foto met het bruidspaar te zijn gegaan en een interview voor op tv te hebben gedaan, hebben we een groepsfoto op het erepodium gemaakt en hebben we de medailles in ontvangst genomen. Daarna gingen we gezamenlijk naar de brugwachter waar een heerlijke Chinese rijsttafel op ons stond te wachten om de Roparun 2016 af te sluiten.

Foto: Foto: Foto:

Enkele weken later hadden we nog het toetje van Roparun 2016, namelijk de slotavond. Deze werd gehouden op feestlocatie Alcazar in Puttershoek. Nieuwsgierig naar de totale eindopbrengst hebben we een geweldige avond gehad met drankjes, hapjes en dansjes. Wat een feestbeesten zitten er in ons team zeg, en wat was de sfeer nogmaals goed. We gaan dit allemaal komend jaar missen en hopen dat we volgend jaar weer een feestelijke Roparun mogen beleven! (De rest van de foto’s volgen…)

Foto: Foto: Foto: Foto:

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.