Sponsorloop Basisscholen Fascinatio

Op vrijdag 20 april was het dan eindelijk zo ver. Na weken voorbereidingen ging de door ons voor het eerst georganiseerde sponsorloop van start. In samenwerking met 3 basisscholen uit de wijk Fascinatio te Capelle aan den IJssel hebben zo’n 420 leerlingen zich ingezet voor de Roparun. In de ochtend hebben de leerlingen van de De VijfsterDe Wonderwind en De Ontmoeting in groepjes diverse voertuigen mogen bekijken van de AmbulanceZorg Rotterdam Rijnmond (AZRR). En in de middag gingen ze van start met de sponsorloop.

 

Zoals eerder vermeld op onze website hebben we vele gele stoere auto’s weten te regelen. Zo stond er een “gewone” ambulance, een zorgambulance, de rapid responder van de BIOS en van de VRR, was er een motorambulance aanwezig en stond de MICU er. Helaas moest de MICU op een gegeven ogenblik uit voor een rit. En ook de motor moest twee keer weg voor een spoedgeval. Toch hebben nog vele kinderen een blik kunnen werpen in de MICU en op de motor mogen zitten. En het feit dat de motor met sirene en blauw blauw weg reed, was voor de kinderen natuurlijk ook ontzettend leuk om te zien! Collega’s die moesten posten in Capelle aan den IJssel kwamen ook nog eens een handje helpen, zodat er een extra ambulance aanwezig was voor bezichtiging. Kinderen kregen de gelegenheid om alles te bekijken en vragen te stellen. Hopelijk weten ze nu iets meer van ons werk af en hebben we wellicht ook iets kunnen bijdragen aan een stukje angst-reductie.

In de middag ging de sponsorloop van start. Ook dit was verdeeld in groepjes en in onder- en bovenbouw. De onderbouw liepen rondjes rond de school en de bovenbouw de rustige, verkeersluwe wijk heen en weer. De kinderen gingen van start onder de ROPARUN startboog en werden niet alleen door ouders, buren, docenten en ambulance-medewerkers gesupport, maar ook de ROPARUN mascotte liep rond en zelfs mee met de allerkleinsten! (Bedankt Lisanne ;-) je mag blijven)

De kinderen hebben een ongelooflijke prestatie verricht. (meesters en juffen ook, want ook daar hebben we er een aantal van zien lopen!) Lange tijd was het weer goed, alleen aan het eind van de sponsorloop begon het helaas zeer hard te regenen. In verband met onweer hebben we dit even onderbroken, maar toen we kinderen hoorden roepen: “Wij willen rennen, wij willen rennen!” konden we niet anders dan de loop weer te vervolgen. Het onweer was inmiddels wel gestopt, maar je bleef nog droger in het zwembad…. Deze kinderen zijn echte bikkels!!!

Nu hebben alle leerlingen een paar weken de tijd om het geld op te gaan halen. Op 21 mei zal bekend worden welk bedrag ze hebben opgehaald voor de ROPARUN. Wordt dus vervolgt!!!!

*NB. Vele foto’s zijn geschoten op deze dag, maar in verband met de privacy van kinderen wachten we met het plaatsen van meer foto’s tot we toestemming hebben van hun ouders. We hebben hier geprobeerd zoveel mogelijk rekening mee te houden door overzichtsfoto’s te gebruiken. Deze foto’s mogen niet zonder toestemming van Stichting Ambulanceteam worden gebruikt! Alle rechten voorbehouden. 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Actie 2012 met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Sponsorloop Basisscholen Fascinatio

  1. Pingback: Fantastische opbrengst Fascinatio! | Ambulanceteam 115

  2. Pingback: Sponsorloop op jouw basisschool???? | Ambulanceteam 115

Reacties zijn gesloten.