Roparun 2013 (verslag)

“Aquajoggen, Aquaspinnen en versleten ruitenwissers”. Dat was een
humoristische en tevens tekenende uitspraak van een van de lopers van ons
Roparunteam. De verzengende hitte van vorig jaar had plaats gemaakt
voor een mooi waterballet. Maar de sfeer was goed, de samenwerking top
en we hebben gelukkig geen grote problemen meegemaakt. Dankzij de
inzet van onze teamleden, collega’s, vrienden, familie en sponsors
konden we zaterdag om 18:06 van start gaan met onze 9e editie van de
Roparun in Parijs. Maar het begon allemaal natuurlijk eerder…

Vrijdag 17 mei werden de camper en het Maasstad busje alvast in orde gebracht. Diverse rolcontainers werden gereed gemaakt met drank en tassen, veldbedden, tenten en er werd zelfs een heuse toilet gecreëerd op wielen. We waren vlot klaar en dat moest ook, want doordat we dit jaar eerder zouden starten, wilden we ook vroeg vertrekken. Dus de wekker ging zaterdag bij velen van ons om 5:00.

De volgende dag verzamelden we tussen 6:30 en 6:45. De foto werd geschoten en rond 7:30 vertrokken we richting Parijs. Met tussendoor 1 korte stop waren we rond 13:00 uur op de startlocatie. Het team werd aangemeld en na een kort welkomstwoord van de voorzitter werd alles klaar gezet voor de mooie estafette. Auto’s werden nogmaals gecontroleerd, fiets en autonavigatie uitgelegd en gemonteerd en de catering begon met het bereiden van heerlijke maaltijden van slagerij van Dijk. Ondertussen kwamen velen van ons bekenden tegen bij andere teams of bij de organisatie van de Roparun. Het is ieder jaar weer een soort reunie! Om 17:30 melden we ons aan de start om vervolgens om 18:06 van start te gaan! ??? huh??? ze hebben ons ineens op 18:10 gezet? Tja, dat kost ons meteen een dikke 4 minuten. Dus direct achterstand! Maar om 18:10 gingen we onder luid gejuich van start.

Team 1 ging van start en ging in de achtervolging van team 112. (die om 18:06 van start waren gegaan) Het eerste traject verliep door een redelijk drukke stad, maar droog en zonnig! Team 112 was verkeerd gelopen, dus die hadden we zo weer ingehaald. En zo gingen we verder en verder en verder. De eerste shift duurde zo’n 70 km totdat team 2 hen aflosten. Inmiddels waren de eerste spetters meer dan dikke druppels geworden en waren de regenjassen geen overbodige luxe, maar absolute noodzaak geworden. “Waar waren de lieslaarzen toch?” Het aquajoggen en aquaspinnen was begonnen!

En zo gingen we van wisselpunt naar wisselpunt. Van Offoy weer naar Bertry. Daar was net als vorig jaar het Roparun Steunpunt gevestigd. We zijn daar even kort samen gebleven om te genieten van de gezelligheid, het lekkers en om even het andere team te zien. Het deed ons allen erg goed. Daarna op naar Thulin, Leerbeek, Tielrode en via Ossendrecht naar Dinteloord en via Klaaswaal naar de Finish! Ondertussen hebben we vele buien gehad, een lekke band, te laag oliepijl van een van de lopersbusjes, begon zadelpijn te ontstaan en werden de beentjes ook al aardig vermoeid. Maar de sfeer bleef er goed onder. Het was gezellig bij beide teams en op het kamp. Het liep als een goed geoliede machine en tussen de buien door scheen de zon! (Erg mooi tussen al dat mooie gele koolzaad..)

De plaatsen onderweg waren weer erg leuk en gezellig. De skihut muziek, gitaren, dance en happy hardcore hielden ons goed op de been en ook de vele heerlijke (gesponsorde) versnaperingen. Ondanks de hoge muziek BPM kwamen we uiteindelijk toch 3 uur later aan op de Coolsingel. De reden??? Met name de gezelligheid. We hebben de wissels wat rustiger doen laten verlopen. Hadden wat tegenslagen door de lekke banden en ook het weer werkt door de regen flink tegen. Desalniettemin kijken we met veel trots en plezier terug op deze volbrachte Roparun. Deze prestatie hebben we toch maar weer geleverd. Gedurende het jaar hebben we gewerkt aan een mooie teambuilding, door samen te werken bij acties om geld op te halen voor het goede doel: De ROPARUN. Binnenkort weten we wat onze bijdrage dit jaar is.  Maar ondertussen zijn wij alvast weer begonnen met onze 10e editie van de Roparun. Op naar Parijs 2014!

Meer foto’s volgen binnenkort. Maar hieronder alvast een heel piepklein voorproefje…

 

Dit bericht is geplaatst in Actie 2013 met de tags , , . Bookmark de permalink.

Één reactie op Roparun 2013 (verslag)

  1. Pingback: Opbrengst 2013 en wisseling bestuur | Ambulanceteam 115

Reacties zijn gesloten.