Open dag Metaalhof (Foto’s en Video!)

Afgelopen Zaterdag (10 september) is het Ambulanceteam met Robert (organisatie), Mariska (catering 2011), Jeroen (loper), Margret (ambulanceverpleegkundige) en Michiel (kwartiermaker 2011) met 2 ambulances naar de open dag van de brandweerkazerne Metaalhof geweest. (zie verder “Wie zijn wij?“)

We hadden prachtig weer (soms zelfs iets tè warm) en heel veel bezoekers. We hadden 1 ambulance speciaal opgetuigd voor team 115 en 1 ambulance ter bezichtiging en voor de demonstraties. Naast de demo’s samen met de brandweer hebben we ten behoeve van de Roparun uiteraard de snoepjes verkocht, wat heel erg goed liep. Natuurlijk mocht iedereen rondkijken in de ambulances en de nodige vragen stellen.

Verder hadden we 3 collectebussen staan waarvan 1 bij de koffiehoek. Koffie was gratis maar dit was alleen niet echt duidelijk. Dus als men vroeg wat de kosten waren was het antwoord: “niks, maar u mag wel wat in de collectebus doen” Over goede marketing gesproken! Top gedaan door de dames van de brandweer.

Ook hadden we 2 ambulancejasjes maatje XXS meegenomen zodat kinderen in deze kleding op de foto konden. Dat hebben we geweten! Het leek de hele dag wel een modeshow met als mijn hoogtepunt een klein jongetje dat met een ambulancejasje tot op de grond, een veeeel te grote helm op zijn hoofd en een duim in zijn mond, door papa gefotografeerd is. Prachtig gezicht. (helaas hebben wij daar geen foto van…)

De demo’s met de brandweer waren ook heel leuk, maar wat is het toch warm met die helm op. Lang geleden dat we zo hebben lopen zweten…

We hebben twee keer laten zien hoe wij samen werken met de brandweer als we een slachtoffer van een verkeersongeval op een veilige manier moeten bevrijden uit een voertuig. Het publiek was duidelijk onder de indruk hoe we een cabrio van een auto maken en dan vervolgens een patient stabiliseren en klaarmaken om naar een ziekenhuis te brengen. Laten we hopen voor een ieder dat ze dit nooit zelf meemaken, maar enkel op zulke demonstraties kunnen zien….

Aan het eind van de dag ook nog een mooie opbrengst, wat ten goede komt aan de Roparun.

Dus terugkijkend een heel erg geslaagde dag.

Namens het team, Michiel Kraayeveld

— update 14-9-11 Foto’s en video. met dank aan Remco Holst!

 

Dit bericht is geplaatst in Actie 2012 met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Één reactie op Open dag Metaalhof (Foto’s en Video!)

  1. Pingback: Open dag brandweer Ridderkerk | Ambulanceteam 115

Reacties zijn gesloten.