Kerstmarkt Vlaardingen 2011 Foto-verslag!

Het ambulanceteam kijkt tevreden terug op twee succesvolle dagen op de kerstmarkt te Vlaardingen. Net als afgelopen jaar stonden wij er als EHBO.

Toen wij de vrijdag met ambulance 115 (toepasselijk aangezien we team 115 zijn) naar de Markt reden, knepen wij hem wel een beetje gezien het slechte weer. Op de markt aangekomen konden wij de ambulance netjes tussen een boom en een lantaarnpaal parkeren. Het paste allemaal net. De markt was gezellig aangekleed met lampjes en allerlei kraampjes. Wij stonden aan de kant van de Grote Kerk, tegenover de boom die die avond door de burgemeester ontstoken werd. Dus de meest perfecte locatie! (Want de volgende dag stond er een draaimolen, maar daar verder op meer over) Marieke had samen met haar moeder Len 240 ijzerkoekjes gebakken. 40 meer dan voor de afgelopen Lentemarkt. Wij hebben begrepen dan het bakken van deze bijzondere Vlaardingse Specialiteit erg veel tijd kost, dus namens het Ambulanceteam: HEEL HARTELIJK DANK! Wij kregen vele complimenten over deze heerlijke koekjes.

We kwamen er wel achter dat de nieuwe organisatoren nog heel wat te leren hebben. Zo hadden we een volkswagen (17-115), maar hadden we een aansluiting voor stroom die alleen past op een Mercedes. En daarnaast had Marieke gelukkig gedacht aan een watervaste stift voor reclame borden en boterhamzakjes om daarin de ijzerkoekjes in te kunnen stoppen voor de verkoop. En ja… hoe ga je verder staan? Wij hadden geen kraam, geen tafel, geen stoelen etc etc. Gelukkig mochten wij van een eetcafé (eetcafe Stam) twee tafels en twee stoelen lenen. Hartelijk dank hiervoor! Dus zo kwam alles goed. Wees creatief en vele mensen zijn bereid om ons te helpen! Ons te helpen met het ophalen van geld voor het goede doel! We verkochten ijzerkoekjes, bouwplaten, kleurplaten gaven we weg, iedereen mocht de ambulance eens bekijken en graag gaven wij uitleg over ons werk. Op de foto’s zie je hoe Wil aan de kinderen de spalken demonstreerde! Men was sprakeloos!

De vrijdag hebben we nog redelijk goed getroffen. Af en toe een bui, met zelfs hagelstenen! maar verder hebben we er succesvol gestaan. Wil en zijn dochter stonden Robert en Tom bij tijdens deze avond. Zelfs Thomas, de zoon van een collega van ons hielp enthousiast mee! Bedankt allemaal! We waren getuigen van het ontsteken van de kerstboom en uiteindelijk gingen wij om 22 uur weer richting Barendrecht.

De volgende dag hebben namen wij een andere auto mee. De Volkswagen is niet klein, maar een Mercedes is groter. En we verwachtten een hoop kinderen op de kerstmarkt, mede ook vanwege de draaimolen die tegenover ons zou komen te staan. En wat is er nu nog leuker dan een draaimolen??? Juist…. een AMBULANCE! Dus de volgende dag namen wij de 17-161 mee naar de Markt. Deze auto is een stuk groter, maar paste echt maar nèt tussen de boom en de lantaarnpaal. Geeft niet, hij paste. De organisatie regelde zelfs nog een kabelhaspel voor ons, zodat we nu stroom hadden en niet steeds de auto moesten starten om licht te behouden in de auto. De auto werd druk bezocht door vele mensen en vele kinderen. Deze dag werden Robert en Tom bijgestaan en geholpen door Michiel, Jeroen, Patricia, Remi en zijn knuffelhonden. Deze dag verkochten wij de door Len en Marieke gebakkenVlaardingse ijzerkoekjes (in prijs verhoogd ivm marktwerking, de laatste 2 gingen zelfs voor €5,- p/st over de toonbank), wederom bouwplaten, tekeningen, ambulancesnoepjes en zelfs voetencreme. Maar ook kon je de schitterende honden aaien van onze collega en fietser Remi. Honden die knuffelfactor 100 hebben. “aaien mag, maar wel voor een leuk bedrag” stond er op een bordje. En velen konden díe verleiding niet weerstaan. Erg leuk!

Ook waren er kinderen bij die voor een euro op de foto konden in ambulancejas. Hartstikke stoer natuurlijk!Voor de papa’s en mama’s die geen fototoestel bij zich hadden hebben wij die geschoten. Downloaden mag voor eigen gebruik!  Bij problemen, neem contact met ons op. De grotere originele bestanden kunnen wij ook per mail sturen!

Een feestje was het! Er werd veel gelachen! Maar het was ook succesvol. Vele nieuwe volgers hebben wij erbij gekregen via Twitter. En er werd in totaal een leuk bedrag opgehaald! Alles komt ten goede aan de Roparun! Iedereen die ons heeft gesteund en heeft bijgestaan: hartelijk dank! Had u geen portemonnee bij u en wilt u ons toch nog steunen??? KLIK HIER en HIER! Bent u een bedrijf en wilt u ons steunen? Dat kan! Kijk voor meer info op DEZE pagina. Zoals u op de foto’s kunt zien maken wij nog steeds reclame voor onze sponsors van afgelopen jaar. Wilt u er volgend jaar opstaan??? Sponsor ons!

Vooruit… nog een paar foto’s dan….. om te laten zien dat we het erg naar ons zin hadden.

Dit bericht is geplaatst in Actie 2012 met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

3 reacties op Kerstmarkt Vlaardingen 2011 Foto-verslag!

  1. webmaster schreef:

    Niet iedereen kan de foto’s zien. Dit ligt aan hun flashplayer en/of browser. Wij gaan het oplossen. Excuses voor dit ongemak.

  2. admin schreef:

    Foto probleem verholpen

  3. Pingback: Lentemarkt Vlaardingen 2012 | Ambulanceteam 115

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: