Zwemmarathon 2016 | De uitslag!

In de nacht van 16 op 17 januari hebben de drie Roparunteams van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond(VRR) voor de vijfde maal een zwemestafette georganiseerd. Doordat er twee teams van vorig jaar niet mee konden doen waren er helaas slechts vier teams ingeschreven: Ambulancedienst VRR, Risico- en Crisisbeheersing (VRR), EHBO Dancetour en Zadkine Beveiliging.

Om 19.00 uur werd de start van de estafette verzorgd door de burgemeester van Barendrecht, de heer van Belzen en oud-Olympisch kampioene Inge de Bruijn. De teams hadden zelf hun indeling gemaakt voor de zwemschema’s om de twaalf uur vol te kunnen houden.

DSCF0017.JPG

 

 

DJ Tivo Events zorgde voor de muzikale omlijsting van het evenement. De sfeer zat er al snel in en met een keur aan verschillende muziekstijlen (van Skihut muziek tot en met een nummer van Rammstein). In de kleine uurtjes werd ervoor gezorgd dat de teams gestimuleerd werden om zoveel mogelijk banen te zwemmen.

Natuurlijk waren de kleine uurtjes het moeilijkst, maar de teams sloegen zich er uitstekend doorheen. Uiteindelijk werden tegen 07.00 uur op de zondagochtend de laatste seconden gezamenlijk afgeteld, waarna de prijsuitreiking in de kantine van het zwembad werd verzorgd door de algemeen directeur van de VRR Arjen Littooij. Hij reikte de prijzen uit voor het team met de meeste gezwommen banen (het team van de Ambulancedienst met 793 bannen van 50 meter) en voor het team met de hoogste opbrengst (EHBO Dancetour met € 1631,10). Verder maakte hij bekend dat de drie Roparunteams van de VRR hun inschrijfgeld voor de Roparun 2016 door de VRR vergoed krijgen, waar ze erg blij mee zijn.

Een speciale vermelding is op zijn plaats voor VRR-collega Richard Verheul, die ondanks zijn handicap zijn vijfde zwemestafette heeft volbracht. De organisatie heeft diep respect voor de wilskracht van Richard om toch iedere keer weer mee te doen !

Zwemestafette 2017: Met een eerste lustrum zijn we er natuurlijk nog niet, we hebben al volop plannen om in 2017 de estafette weer te organiseren. Het zou fijn zijn als we vanuit de Brandweer ook weer één of meer teams mogen verwelkomen. Waarschijnlijk gaan we de organisatie ook breder trekken: we gaan ook bedrijven en verenigingen benaderen om een team in te schrijven.

De datum voor de volgende editie staat al vast: deze wordt in de nacht van 20 op 21 januari 2017 gehouden, reserveer deze data alvast in je agenda !

Uitslagen zwemestafette 2016:

Team

Opbrengst (€)

Aantal banen (50 meter)

EHBO Dancetour

€ 1.631,10

566

Ambulancedienst

€ 1.081,10

793

R&C

€ 1.016,10

706

Zadkine Beveiliging

€ 940,00

613

Meer zien?

Check onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/Hulpverlenerstewater/

Dit bericht is geplaatst in Actie 2016 met de tags , . Bookmark de permalink.